A Blikk szerint kést dobott a csantavéri gyilkos Magda Marinkó felé a fegyházban, a szegedi Csillag szerint nem történt támadás

2022. szeptember 1. – 07:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Dér Csaba szerint Magda Marinkó 1993-ban végzett a testvérével. Dér ezért a Blikk értesülései alapján bosszút próbált állni Marinkón a fegyházban. Mint a lapnak a bosszúról Dér Csaba ügyvédje, dr. Gulyás Krisztián fogalmazott:

„A védencem egy, vélhetően az étkezéshez rendszeresített kést és egy másik tárgyat is Marinkó felé vágott, akit az őrök éppen a folyosón kísértek sétálóra. Közben azt üvöltötte neki, hogy: meg fogsz fizetni a testvérem haláláért.”

A Blikk kérdésére a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) azt mondta, senki nem sérült meg az incidensben. A BVOP később közleményt is adott ki, amelyben azt írta, a Blikk „kisegérből elefántot csinált”, ugyanis

„a cikk közlését megelőzően megkeresték a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságát , ahonnan világos és egyértelmű tájékoztatást kaptak arról, hogy nem történt semmilyen támadás a fogvatartottak között az elmúlt időszakban a Szegedi Fegyház és Börtönben”.

A BV arra is felhívta a figyelmet, hogy „egy ilyen eset sem hétköznapi, sem szakmai értelemben nem nevezhető támadásnak, ezért főként ebben a kontextusban ennek a kifejezésnek a használata olyan hamis látszatot kelthet, amely alkalmas lehet az olvasóik félretájékoztatására.”

Magda Marinkót az egyik legveszélyesebb bűnözőként tartják számon Magyarországon, bár sosem bizonyították rá, az ő nevéhez kötődik a szegedi Z. Nagy-gyilkosság. Marinkót 1996-ban egy orosházi nő meggyilkolása, illetve egy kecskeméti hármas gyilkosság miatt ítélték börtönre.

Dér Csabát bérgyilkosként tavaly nyáron ítélték 40 év fegyházbüntetésre egy 2019-es belgrádi emberölés miatt. Korábban már volt konfliktusa börtöntársaival, a soroksári futónő meggyilkolásával vádolt R. Szilvesztert például összeverte, mert „gyűlöli a nőgyilkosokat”.

Dér 13 éves korában veszítette el bátyját, dr. Gulyás szerint pedig védence „szentül meg van győződve arról, hogy a tizenkilenc esztendős korában kivégzett bátyját Magda Marinkó lőtte fejbe”. Dr. Gulyás hozzátette: Dér

„ezenfelül is mélységesen megveti és elítéli a férfi tetteit. Elmondása szerint a saját becsületkódexébe nem fér bele a nők és gyermekek elleni erőszak, a gyilkosság pedig végképp nem.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!