Majdnem megölte ötéves kisfiát, mert valaki megette a kekszét

2022. augusztus 31. – 09:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy 29 éves monori férfi évekig terrorizálta és bántalmazta akkori élettársát és három közös gyermeküket. Egyik alkalommal ötéves fia fejét – többszörös koponyacsonttörést okozva – a falba verte azért, mert valaki megette a kekszét. A férfit 2020-ban tartóztatták le, most emelhetnek vádat ellene – írja a Police.hu.

A kisfiú édesanyja 2020. augusztus 27-én hívta fel a rendőrséget, miután akkori élettársa, H. Gábor az ötéves gyermek fejét teljes erőből a falba verte.

A miértre a férfi a rendőröknek azt válaszolta: feldühítette, hogy a család valamelyik tagja megette a magának vásárolt, pár száz forintos kekszet.

A kisgyermek életveszélyes állapotban került kórházba, a vizsgálatok alapján többszörös koponyacsonttörést és keményburok feletti vérgyülemet szenvedett el. A súlyosabb következmény elmaradása csak a vakszerencsén múlt. Az orvosszakértő a friss sérüléseken kívül több, korábban keletkezett bántalmazás gyógyulófélben lévő nyomát is felfedezte a gyermek testén.

A rendőrök a nyomozás során kiderítették, hogy a pár kapcsolata már korábban megromlott, H. Gábor az élettársát és gyermekeit folyamatosan szidalmazta és bántalmazta. A férfit az sem zavarta, hogy gyermekei számtalanszor végignézték, ahogy az anyjukat seprűnyéllel vagy ököllel ütötte.

Az ügyben kirendelt igazságügyi pszichológus véleménye alapján mindhárom kiskorú személyiségében megjelenik az érzelmi traumát átélt gyermekek képe, ami alkalmas arra, hogy érzelmi, morális fejlődésüket súlyos mértékben veszélyeztesse.

A Pest megyei rendőrök H. Gábort emberölés bűntettének kísérletével, három rendbeli kiskorú veszélyeztetése, valamint kapcsolati erőszak bűntettével gyanúsították meg.

A férfi a bűncselekményt beismerte, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt, elmondása szerint tetteit egytől egyig megbánta.

A rendőrség az ügy iratait átadta az ügyészségnek, vádemelés következhet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!