Társkeresőn csaltak tőrbe egy idős asszonyt, hogy aztán kihasználják, fogva tartsák és kifosszák

2022. augusztus 30. – 10:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Már korábban, 2005-2009 között is abból élt egy siklósi házaspár és barátjuk, hogy idős embereket magukhoz vettek, pénzüket pedig elszedték, és ugyan emiatt börtönbe is kerültek, ahonnan 2016-ban és 2017-ben szabadultak, ez nem akadályozta meg őket abban, hogy ezután is hasonlóan éljenek. Így aztán, írja sajtóközleményében a Pécsi Járási Ügyészség, egyikük egy társkeresőn regisztrálta magát, ahol megismerkedett egy 77 éves nővel, akinek többszöri üzenetváltás után javasolta, hogy látogassa meg őt Pécsen.

A nőt ezután a házaspár és barátjuk Siklósra vitték, ahol elvették az iratait, telefonját. Itt egy szobát kapott a nő, aki a lakást egyedül nem hagyatta el, bankkártyáját elszedték, az arra érkező összegeket pedig, kb. 3 millió forintot levették a számláról és magukra kötötték. Többször vetettek fel vele áruhitelt is, kb. 1 millió forint értékben. A nő próbált elszökni, de mindig megkeresték és visszavitték. Fogvatartása során a vádlottak a nő korábbi lakását is meghirdették eladásra, majd annak
vételárát saját maguk tették el.

Az asszonyt a fogvatartók egyike többször szexuálisan is zaklatta. A vádlottak viselkedése aljas célból, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett személyi szabadság megsértése, csalás, szeméremsértés, szexuális kényszerítés megállapítására alkalmas, ezek közül a legsúlyosabb büntetési tétele 2 – 8 évig terjedő szabadságvesztéssel jár.


Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!