Sajátosan kért bocsánatot Kocsis Máté Jakab Pétertől

2022. augusztus 29. – 09:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Sajnálkozás kifejezésére” kötelezte a bíróság Kocsis Mátét, a Fidesz frakcióvezetőjét, amiért megsértette Jakab Péter „jóhírnév védelméhez fűződő személyiségi jogát.” Kocsis úgy tett eleget a bíróság ítéletének, hogy közben a Facebook-oldalán fel is elevenítette az esetet – írja a 24.hu.

Kocsis a formális bocsánatkérés előtt hosszan ecsetelte a tavaly nyári incidenst a bejegyzésben, amihez videót is csatolt. A frakcióvezető egy évvel ezelőtt azt írta, Jakab veréssel fenyegetett egy munkást, a bíróság most úgy ítélte, nem volt igaza, ezért bocsánatkéréssel tartozik.

„Bizonyára sokan emlékeznek arra, amikor tavaly nyáron Jakab Péter balhézott egy földmunkagépen dolgozó emberrel, mert szerinte az a »melós« a munkavégzésével akadályozta őt egy sajtótájékoztató megtartásában.

Peti úr ordítozott vele, és vélt ”fizikai fölényének„ is igyekezett hangsúlyt adni, amikor egyfajta mérges pulyka pózban közelített a munkagép felé, majd rendőrségi feljelentéssel is fenyegetőzött. Nos, Jakab elnök úr ott kimutatta a foga fehérjét, és azt, hogy valójában mit gondol a dolgozó népről. Mindezt akkor egy posztban is leírtam.

Ezt követően Peti úr a bíróságra ment, mert megbántódott, és idén nyáron már végrehajtókkal fenyegetőzött. Végrehajtó persze nem jött, de kaptam nemrég egy levelet, mely egy kiváló bírósági döntést idéz, miszerint »sajnálkozásomat« kell kifejeznem Jakab Péter felé, hiszen ő nem is fenyegette meg a munkagépes embert.”

Kocsis a bejegyzés végén formálisan azért eleget tett a bíróság ítéletének:

„Alulírott dr. Kocsis Máté, a Fővárosi Törvényszék 27.P.22.397/2021/5. számú bírósági meghagyásban foglaltakra figyelemmel, a bírósági meghagyásban megállapított jogsértés okán, amely szerint: »alperes megsértette a felperes jóhírnév védelméhez fűződő személyiségi jogát azzal, hogy a 2021. augusztus 28. napján 9 óra 58 perckor közzétett Facebook-bejegyzésében valótlanul állította felperesről, hogy veréssel fenyegetett meg egy munkagépen dolgozó melóst«, sajnálkozásom fejezem ki” – írta.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!