Túl kevés a tűzoltó, mégsem engedik vissza, aki korábban leszerelt

2022. augusztus 24. – 21:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A tűzoltóknál és a rendőröknél is létszámhiány van, ennek ellenére azt, aki korábban kilépett a rendvédelmi szervektől, nem engedik visszatérni, hiába próbálkozik akár évek óta – derül ki az RTL Híradó riportjából.

A Belügyminisztérium a csatornával azt közölte, hogy a tűzoltóknál a létszámhiány 10 százalékos. Az egyik szakszervezet szerint viszont van, ahol a hivatalos átlagnál jóval súlyosabb a helyzet, Debrecenben például a szükséges létszám közel negyede hiányzik.

Salamon Lajos, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke azt mondta, emiatt fizikailag és mentálisan is sokkal nagyobb teher hárul a tűzoltókra, akik emiatt sokkal gyorsabban el is fáradnak.

A korábban leszerelt tűzoltókat viszont ennek ellenére sem vehetik vissza július óta. Ezt maga a Belügyminisztérium erősítette meg a csatornának. Korábban is volt érvényben hasonló tiltás, a híradónak egy volt tűzoltó névtelenül nyilatkozva azt mondta, már két éve jelentkezett újra tűzoltónak, azóta próbál visszakerülni, sikertelenül, mert mindig azt a választ kapja, hogy a visszavétel határozatlan időre le van állítva.

Mindez nemcsak a tűzoltókra, hanem minden rendvédelmi dolgozóra vonatkozik, így a rendőrökre és a büntetés-végrehajtókra is. A rendőröknél hivatalosan 8 százalékos a létszámhiány. Azt nem árulta el a Belügyminisztérium, hogy miért tiltják a korábban távozott rendvédelmisek visszavételét.

A teljes riport itt nézhető meg:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!