A Szigeten volt az állatvédő, amikor kigyulladt a háza, négy kutyája pusztult el

2022. augusztus 22. – 08:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kodolányi Endre, a Speciális Állatmentő Egység alapítója két hete csütörtökön a Szigeten bulizott, amikor kigyulladt XIX. kerületi otthona, és a tűzben elpusztult négy kutyája, három husky és a labrador – írja a Blikk. Az épületben is több tízmilliós kár keletkezett, az ingatlan lakhatatlanná vált.

„Két-három órát voltunk távol, amikor a szomszéd hívott, hogy kint vannak a tűzoltók, mert ég a házunk. A tetőablakon kiáramló füstöt vette észre egy polgárőr. Ha nem látta volna, már házunk sem lenne. Mire hazaértünk, a szakemberek már végeztek. A légkondicionáló beltéri egysége gyulladt ki valahogyan a nappaliban, de az egész ház lakhatatlanná vált. Az állatok családtagnak számítottak, és máskor is hagytam már őket magukra egyedül, de semmi gond nem adódott. A cicánk éppen a szomszédban volt, így ő megúszta. A házban oxigénhiány alakult ki, a kutyáink pedig a hálószobában aludtak el örökre” – mondta Kodolányi a Blikknek.

Az állatvédő, akinek segélyakcióiról a Blikk korábban többször is beszámolt, nem is tudta megnézni halott állatait, egy ismerőse ment be a tetemekért a házba, és ő intézkedett a hamvasztásukról is. Úgy tervezik, a hamvakat Montenegróban, a tengerparton szórják szét. Kodolányi azt mondta:

„Inkább laknánk a híd alatt velük, mint a nagy házban nélkülük. Nem kellene se pénz, se autó, se fedél a fejünk fölé, csak együtt lehessünk! Tara, a közepes méretű husky törzskönyves kutyus volt, babakora óta neveltem. Bella, a fekete labrador mentett kutyus, Donikát, a legnagyobb huskyt egy gyepmesteri telepről hoztuk ki pár éve szívférgesen. Lilikét egy gyűjtögetőtől mentettük ki, akinél nem maradt volna életben.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!