Nem találni egymillió forintos négyzetméterár alatt balatoni nyaralót felkapott helyen

2022. augusztus 21. – 13:28

frissítve

Nem találni egymillió forintos négyzetméterár alatt balatoni nyaralót felkapott helyen
Balatonfüred központja – Fotó: Komka Péter / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Bár összességében az idén is Siófok, Balatonalmádi, Balatonfüred, Gárdony és Velence számított a legkeresettebbnek a tóparti nyaralótelepülések piacán, de az eladásra kínált lakóingatlanokra vetített érdeklődések alapján az alacsonyabb áron elérhető települések is helyet kértek maguknak – írja az Ingatlan.com.

A cég saját adatai alapján azt vizsgálta, hogy hogyan alakult a kereslet a magyarországi tópartokon és mennyiért kínálták eladásra az ottani ingatlanokat 2022 május és augusztus között.

Az időszak összesített keresletét tekintve továbbra is a legnépszerűbb Balaton-parti település Siófok, második helyen áll Balatonalmádi, a harmadik pedig Balatonfüred 1,06 milliós összeggel.

Országos szinten szintén népszerű maradt a Velencei-tó mellett lévő Gárdony és Velence, a Tisza-tó közelében lévő települések közül Tiszafüred, Abádszalók és Sarud volt a legkeresettebb, a szóban forgó településeken négyzetméterenként 255-385 ezer forintért kínálták eladásra az ingatlanokat.


Az ezer eladó nyaralóra vetített kereslet alapján készült rangsor viszont kiküszöböli a kínálat nagyságából adódó keresleti különbségeket. Így az is kiderül, hogy az utóbbi években legfelkapottabb, egyben drágának mondható nyaralóhelyek mellett az olcsóbbakat is keresik.

Ezt a listát Balatonszabadi vezeti, második Balatonederics, a harmadik pedig Dörgicse. Ezen a toplistán az élbolyban van még az abszolút kereslet alapján is előkelő helyen jegyzett Alsóörs, továbbá Paloznak és Balatonakarattya is. Ezeken a településeken viszont jóval magasabbak az árak, négyzetméterenként 1,23-1,35 millióra rúgnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!