Szalay-Bobrovniczky: A magyar nemzet köztudottan katonanemzet

2022. augusztus 19. – 10:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„A magyar kormány Közép-Európa legjelentősebb haderőfejlesztési programját hajtja végre” – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter csütörtökön Székesfehérváron. A miniszter a székesfehérvári Fricsay Richárd regionális katonazenekari fesztiválon, a város Zichy ligetében tartott beszédében azt is megemlítette, hogy a városban 8. alkalommal köszönthetik a regionális katonazenekari fesztivált, írja az MTI.

Hozzátette, hogy nem is lehetne méltóbb helyszíne a rendezvénynek, mint Székesfehérvár, a magyar hadtörténelem kiemelkedő települése, amely büszke katonaváros.

„Nagyapám, Szalay Kázmér huszárhadnagy is e városba vonult be lóháton mint új helyőrségébe a 13. Jász-Kun Huszárezreddel 1912-ben Galíciából” – mondta a miniszter.

A honvédelmi tárca vezetője azt mondta, hogy a magyar nemzet köztudottan katonanemzet, és komoly történelmi hagyománya van a katonazenészeknek és katonazenekaroknak is. A zene végigkísérte a katonák mindennapjait az ébresztőtől egészen a takarodóig. A kürtök, dobok, trombiták pedig a végsőkig társai voltak katonáknak a csatamezőkön.

A miniszter köszönetét fejezte ki a magyar honvédség ott fellépő székesfehérvári, veszprémi, tatai és kaposvári helyőrségi zenekarainak, hogy megőrzik a katonazenét mint nemzeti értéket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!