Hivatali visszaéléssel gyanúsítják a Pécsi Közterület-felügyelet vezetőjét

2022. augusztus 18. – 22:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hivatali visszaéléssel és hivatali kötelesség megszegésével gyanúsítja a rendőrség a Pécsi Közterület-felügyelet vezetőjét, írja a bama.hu Baranya megyei hírportál.

A portál szerint a pécsi városháza közleményben írta, hogy a rendőrség vizsgálatot folytatott a közterület-felügyelet irodájában is, „egy feljelentés alapján indult nyomozás során”, erről pedig előzetesen értesítették az önkormányzatot is, és a gyanúsításról is hivatalosan értesítették őket.

A portál szerint a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvényben az áll, hogy hogy egyes, hivatali feladatellátással kapcsolatos bűncselekményeknél a gyanúsítottat a közszolgálati jogviszonyából fel kell menteni. Függetlenül attól, mi lesz a nyomozás kimenetele.

A Szabad Pécs erről azt írja, elérték az érintett közterületfelügyelet-vezetőt, aki azt mondta nekik, nem követett el sem bűncselekményt, sem szabálytalanságot, és azt elismerte, hogy a rendőrség valóban meggyanúsította hivatali visszaéléssel és hivatali kötelesség megszegésével is. Azt is állította, a nyomozás ellen benyújtott panaszát elutasították.

A vezetőt még az előző városvezetés nevezte ki 2017-ben.

Az ügyben kérdéseket küldtünk a rendőrségnek, ha válaszolnak, frissítjük a cikket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!