Egy mórahalmi férfi azzal fenyegetőzött, hogy leszúrja a kormányhivatal egyik dolgozóját

2022. augusztus 18. – 10:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy mórahalmi férfi a Facebook oldalán, nyilvános bejegyzésben fenyegette meg a kormányhivatal egyik dolgozóját, hogy leszúrja, miután az megtagadta a vezetéstől eltiltott férfi új jogosítványának kiállítását, írja a HVG.

A férfi ellen vádat emeltek, a bíróság most elsőfokon 2 év börtönbüntetésre ítélte, de annak végrehajtását 5 évre felfüggesztette. Az ügyészség súlyosabb büntetésért fellebbezett.

A férfit tavaly februárban tiltották el a járművezetéstől, ami után a megyei kormányhivatal egyik járási hivatalába ment, hogy új vezetői engedélyt igényeljen. Az ügyintéző itt arról tájékoztatta, hogy mivel időközben újabb szabálysértés miatt is bevonták a jogosítványát, nem tud számára újat kiállítani.

A férfi ekkor feldúltan távozott, majd másnap a közösségi oldalán, egy nyilvánosan elérhető bejegyzésben arról írt, hogy kéri az intézkedést a jogosítványa felől, mert meg kell szurkálnia valakit.

A posztban azzal is megfenyegette az ügyintézőt, hogy költözzön el a városból, mert nincs biztonságban.

A fenyegetésről az ügyintéző is tudomást szerzett, de nem tett bejelentést. A következő napon a férfi ismét megjelent a kormányhivatalban, ahova a fenyegetései miatt már nem engedték be, hanem értesítették a rendőrséget.

Az ügyészség terrorcselekmény kísérletének megállapítását és súlyosabb büntetés kiszabását indítványozta. Az ügyben elsőfokon a Szegedi Törvényszék járt el, a vádlottat terrorcselekménnyel fenyegetés miatt 2 év börtönbüntetésre ítélte, de annak végrehajtását 5 évre felfüggesztette. A férfi tudomásul vette az ítéletet.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyészség a terrorcselekmény kísérletének megállapításáért és súlyosításért fellebbezett. Másodfokon az ügyben a Szegedi Ítélőtábla dönt majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!