Az Indexet is birtokló Indamedia vette meg a We Love-portálokat

2022. augusztus 10. – 17:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Index kiadóját is birtokló kormányközeli Indamedia veszi meg a We Love Budapest Kft.-t, amihez a We Love Budapest és a We Love Balaton is tartozik, írja a Kreatív. Az adás-vételről augusztus 10-én írt alá szándéknyilatkozatot a We Love Budapest Kft. tulajdonosa, a Magyar Turisztikai Szövetség és az Indamedia. A megállapodás értelmében az Indamedia 100 százalékos tulajdonrészt vásárol a két turisztikai portál kiadójában, és a jövőben az Indamediához tartoznak majd a welovebudapest.com és a welovebalaton.hu domainek alatt elérhető internetes sajtótermékek kiadói és szerzői jogai is.

"„A We Love Budapest megvásárlásával fontos tartalmi egységgel bővül cégcsoportunk. Az Index, illetve az Indamedia egyéb kiadványai is hagyományosan erősek a budapesti, urbánus tartalmak előállításában, ezt a vonalat fejlesztjük tovább a We Love érkezésével. A felvásárlással az a célunk, hogy Budapest és Magyarország még több értékét tudjuk megmutatni olvasóinknak, ezzel is növelve az Indamedia üzleti potenciálját” – mondta Ziegler Gábor, az Indamedia Network Zrt. vezérigazgatója.

Az Index 2020-ban került az Indamediához, miután megvették a kiadó cég részvényeit az azokat eddig birtokló alapítványtól, így a lap betagozódott az Indamedia-csoportba.

A We Love Budapest Kft.-t 2020-ban vásárolta meg a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány. A We Love-csoport korábban a Száraz István vezette New Wave Media tulajdonában volt. Ez a cég vette meg 2015-ben az Origót. 2017-ben Matolcsy György fia, Matolcsy Ádám vette át a New Wave-t és vele az Origót, Száraz István pedig megtartotta az általan alapított We Love-portálokat.

A Telex.hu szerkesztőségének tagjai 2020. július végén mondtak fel az Index.hu-nál, mert nem látták tovább biztosítva a lap független működését. A Telex.hu a felmondásunk után olvasói támogatásokból jöhetett létre, és így tud igazán függetlenül, korrekten működni. Kattintson ide, támogassa ön is a független sajtót és a Telexet!

Kövess minket Facebookon is!