A ferihegyi reptér forgalma elérte a járvány előtti szint 80 százalékát

2022. augusztus 10. – 17:24

Másolás

Vágólapra másolva

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalma júliusban 1 294 608 fő volt, elérte a járvány előtti, 2019-es szint 80 százalékát. A tavalyi év azonos időszakához képest több mint 140% a növekedés – írja az MTI.

A Budapest Airport közleményében hangsúlyozza, hogy felkészült a nyári időszakra, így a budapesti repülőtéren nem tapasztalható a legtöbb európai légikikötőre jellemző fennakadás. Júliusban az innen induló utasok körében az öt legnépszerűbb úti cél London, Tel Aviv, Antalya, Amszterdam és Frankfurt volt.

A Budapest Airport cargo forgalma a globális légiáruszállítási csökkenés ellenére is stabil, a közlemény szerint a vállalat júliusban 14 647 tonna árut kezelt.

A cég közleménye kitér arra is, hogy 7,4 milliárd forint értékű fejlesztéssorozat kezdődik a repülőtéren: gurulóút- és futópálya-felújítási munkákat végeznek, több szakaszon kiszélesítik a gurulóutak teherbíró felületeit és padkáit, megújulnak a csapadékelvezető rendszerek és a fénytechnikai hálózat is. A fejlesztés két ütemben valósul meg, az első ütem augusztus 8-tól december elejéig tart, a projekt összköltsége eléri a 3,5 milliárd forintot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!