Unokázós csalásra szakosodott bűnszervezetet számolt fel a rendőrség

2022. augusztus 9. – 11:24

Másolás

Vágólapra másolva

Egy 14 fős, telefonos, unokázós csalásokra szakosodott bűnszervezetet számolt fel a Békés megyei rendőrség, írja a Police.hu. A közlemény szerint 2020 februárjában egy összehangolt akció keretében fogtak el több, a bűncselekményben közreműködő férfit, az ezután indított nyomozás rendőrségi szakasza pedig idén augusztusban zárult le.

A gyanúsítottak Magyarország-szerte károsítottak meg több idős személyt, jellemzően úgy, hogy a felhívottak unokájának, keresztgyermekének adták ki magukat. Azt mondták nekik, nagy bajban vannak, vagy közlekedési balesetet szenvedtek, és azonnal pénzre van szükségük, amiért személyesen nem tudnak elmenni, de egy megbízható barátjukat elküldik érte. Aki pénzt nem tudott adni, attól ékszereket kértek és fogadtak el.

A rendőrség szerint a hívásokat Angliából intézte két ember. Ez a páros irányította azokat, akik Magyarországon felkeresték az időseket, ők mondták meg nekik, hogy mikor milyen címre kell elmenniük.

Forrás: Police.hu
Forrás: Police.hu

A felhívottak közül voltak olyanok, akik ráismertek a csalásra, és nem hagyták magukat becsapni. Emellett azonban több súlyos károsult is volt: egy gyulai idős férfitől másfél millió forintot, Békésen egy 80 éves nőtől pénzt és ékszereket vittek el. Egy debreceni nőtől 3 millió 200 ezer forintot csaltak ki, egy szegedi nő pedig több mint egymillió forintot adott át az őt megtévesztőknek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!