Egy holland férfi felvásárolt egy egész falut Nógrádban

2022. augusztus 6. – 09:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A holland Elroy Thümmler először bulizni jött Magyarországra, az ügynökségével sok hollandot hozott el az országba. 20 éve járt először Bedepusztán, ami egy zsákfalu Nógrád megyében, Hollókőtől 10, Szécsénytől 18 kilométerre. Egy házat vásárolt Bedepusztán, majd szép lassan megvette mindegyiket. Az iskola épületéből rendezvénytér lett, de van kocsma is. Egy nagy holland techcég kibérelte tőle az egész falut, csapatépítőt tartottak. Ez is a célja, hogy bérbe adja a házakat.

„Elmenekülni a vidékre, a legtisztább formában”

– akár mottóként is használhatná ezt a mondatát. A Deutsche Wellének azt is elmondta Thümmler, hogy gyümölcsöt és zöldséget is termesztene, az emberek utaznának, de az étel nem. Az a terve, hogy a fahulladékkal tudná fűteni a házakat.

Európai támogatást nem kapott, az összeget szívesen ki is tenné egy nagy táblára. Úgy tapasztalja, megbélyegzik Magyarországot Nyugat-Európában, különösen a mainstream média, de a világ nem fekete és fehér. Azt érzi, hogy egy kis paradicsomot hozott létre. A talicska szót már magyarul mondta, mint amit elég gyakran használ, ha dolgozik.

A videó a Deutsche Welle és a Telex együttműködésének keretében jelent meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!