Visszatér Németh Lászlóné: az egykori miniszter került a Magyar Közút felügyelőbizottságának élére

2022. augusztus 3. – 13:56

Másolás

Vágólapra másolva

Új menedzsmentje lett a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek, aminek a tulajdonosi jogait most már Lázár János minisztériuma, az Építési és Beruházási Minisztérium gyakorolja.

A Felügyelőbizottság elnöke Németh Lászlóné lesz, azaz Laci néni, avagy Németh Zsuzsa, akit annak idején mindenki úgy könyvelt el, mint Simicska Lajos emberét. Németh a második Orbán-kormányban nemzeti fejlesztési miniszter volt – ekkoriban Orbán Viktorral kettesben döntött a közbeszerzésekről –, a harmadikban pedig nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár volt, szintén Lázár János alatt. 2016-ban nyugdíjba vonult, de 2018-ban a nemzeti dohányboltok koncessziós szerződéseit kezelő ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. felügyelőbizottságának elnöke is lett.

Németh Lászlóné és Lázár János 2016-ban Fotó: Marjai János / MTVA
Németh Lászlóné és Lázár János 2016-ban Fotó: Marjai János / MTVA

Mellette az újonnan létrehozott Igazgatóság elnöke Bartal Tamás lesz, aki korábban a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója és elnöke volt, de a negyedik Orbán-kormányban a Miniszterelnöki Kormányirodájának helyettes államtitkára, a harmadikban pedig a Miniszterelnökség közigazgatási államtitkárának a Kabinet ügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkára volt.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója marad Szilvai József Attila, aki már 2017 óta vezeti a társaságot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!