Befejezték a nyomozást a lótetem alól kiásott holttest ügyében

2022. augusztus 3. – 13:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A nyomozók szerint a gyanúsított 2020-ban halálra rugdosta, majd egy gödörben elásta élettársát. A feltételezett elkövető már 2021 februárja óta letartóztatásban van – írja a Police.hu.

A történet 2021 januárjában kezdődött, mikor a 49 éves áldozat hozzátartozója bejelentést tett, hogy féltestvére hónapok óta elérhetetlen. A rendőrök gyanúsnak találták az eltűnés körülményeit, ezért az áldozat hozzátartozóit, beleértve az élettársát is kihallgatták. A. Károly, az élettárs, vallomása szerint a nő még 2020 nyarán elhagyta, ő azóta nem tud róla semmit, mások szerint azonban még 2020 őszén is együtt éltek. A. Károlyt mikor szembesítették az ellentmondással, egészen új magyarázattal állt elő: élettársa öngyilkos lett.

Vallomása szerint 2020 őszén arra ébredt, hogy a nő felakasztotta magát. Megriadt, amikor a konyhában meglátta, ezért kivonszolta a testet és egy gödörbe rejtette. A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat és a rendőrök 2021 februárjában elhullott állatok sírhelyéül szolgáló gödörből, több köbméternyi föld kikotrása utána, egy ló teteme alatt találtak meg emberi testrészeket. A kihantolást követően tovább erősödött a gyanú: a nő vélhetően nem öngyilkos lett.

Ezután a nő élettársát szembesítették, melynek hatására megtört, és mindent bevallott: 2020 novemberében történt veszekedésük során lefejelte áldozatát, majd bakanccsal halálra rugdosta, testét pokrócba tekerte, begurította a gödörbe, utána gallyakkal és hulladékokkal befedte. A boncoláskor kiderült, hogy a sérülések bántalmazásból erednek, orvosszakértők megállapították, hogy az áldozat fejét, felsőtestét, valamint alsó végtagjait nagy erejű ütések érték.

A gyilkosság elkövetőjéről kiderült, hogy elme- és tudatzavarban nem szenved, ezért nincs körülmény, ami megszüntetné büntethetőségét. Az A. Károly ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének gyanúja miatt folytatott nyomozás összes szükséges eljárását elvégezték, az iratokat átadták az ügyészségnek.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!