Csütörtöktől újítják a József körutat a Blaha Lujza tér mellett

2022. augusztus 3. – 16:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Blaha Lujza tér rekonstrukciójának részeként csütörtökön elkezdődik a József körút felújítása a Blaha Lujza tér mellett – közölte a BKK.

A körút Rákóczi tér felé menő oldalán a Rákóczi út és a Népszínház utca között folynak majd a munkálatok. A tervek szerint tíz napig tart majd a felújítás.

Első lépésként felmarják a régi, elhasznált útburkolatot a József körúton, majd kiépítik a vízelvezető sávot, és új kopóréteget kap az útszakasz. Várhatóan augusztus közepén festik fel a friss burkolati jeleket, ezután megszűnik a forgalomkorlátozással járó munka, az útszakasz ismételten zavartalanul járható lesz.

Ezzel egyidejűleg augusztus 6-án a Rákóczi út gyalogátkelőhellyel érintett járdaszigetén is apróbb munkát végeznek, amely az érintett szakaszon a belső sávok 2-3 órára történő lezárásával jár.

Bár a kivitelező mindig lezárja az aktuálisan munkával érintett területeket,

legalább egy forgalmi sáv napközben és éjszaka is használható lesz.

A felújítás az ütemtervnek megfelelően szegély- és járdaépítéssel folytatódik a Somogyi Béla utcában, amelyet a korszerűsítés idejére a Stáhly utca és a Gutenberg tér között lezártak a gépjárműforgalom elől, a gyalogos közlekedés és a szemétszállítás ugyanakkor biztosítva maradt.

A munkálatok előreláthatólag november végéig tartanak, de az autóforgalom előtt már korábban, a burkolatépítés szeptemberi befejezésekor megnyitják az útszakaszt. A teljes kivitelezés várhatóan még az idén, a Blaha Lujza tér felújításával együtt befejeződik.

Hétvégén nem lesz villamos a Margit körúton

Karbantartás miatt nem járnak a villamosok szombaton és vasárnap a Margit körúton – közölte a BKK az MTI-vel.

A 4-es és a 6-os villamos csak a dél-budai végállomások és az Oktogon, a 17-es villamos pedig a Savoya Park és a Széll Kálmán tér között jár. A Széll Kálmán tér és az Oktogon között a 4-6-os pótlóbusszal lehet utazni.

Szombatról vasárnapra virradó éjjel a 6-os villamosok helyett a teljes vonalon villamospótló autóbusz közlekedik – tették hozzá. A villamospótló autóbuszok a közúton közlekednek, és a villamosperonok helyett a közút mellett kijelölt autóbusz-megállóhelyeken állnak meg. A pótlóbuszok a Széll Kálmán tér felé nem állnak meg a Margitszigetnél.

A hétvégi munkák során felújítják a Margit körúti és a Jászai Mari téri kitérőket, valamint a Margit híd dilatációs szerkezeteit is kicserélik, hogy a jövőben is zavartalan legyen a villamosok közlekedése.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!