123,2 milliméternyi eső zúdult Tiszakarádra szombaton

2022. július 31. – 11:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Új napi csapadékrekordot hozott a szombaton érkezett hidegfront; Tiszakarádra özönvíz zúdult, idézte az MTI az Országos Meteorológiai Szolgálatot (OMSZ).

Ezeken a helyeken esett a legtöbb eső szombaton – Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat
Ezeken a helyeken esett a legtöbb eső szombaton – Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Szombaton markáns hidegfront vonult át az ország felett. Többfelé fordultak elő heves zivatarok az országban, nagy területen hullott jelentős mennyiségű csapadék.
A legtöbb csapadékot a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tiszakarádon mérték, ahol 123,2 milliméternyi csapadék zúdult le néhány óra leforgása alatt. Ez új napi csapadékrekord, a korábbi rekord 105,8 milliméter volt, amelyet Fertőrákoson regisztráltak 2014-ben.

Az OMSZ előrejelzése szerint vasárnap jellemzően az ország északkeleti felén, a Dunakanyar és a főváros tágabb térségében, valamint az Alföld középső részein kell időszakos gyenge esőre számítani. Az északkeleti megyékben élők záporokra és zivatarokra is készülhetnek.

A Dunántúlon már több órára kisüt a nap, de a Dél-Alföldön is van esély kevés napsütésre. Emellett nagy területen várható erős, a középső megyékben olykor viharos északnyugati szél, amely csak késő délutántól, kora estétől mérséklődik. A legmagasabb hőmérséklet 24–29 fok között alakul, de az esős tájakon ennél hűvösebb is lehet.

Ami pedig augusztus első napjait illeti, napról napra emelkedik a hőmérséklet, a mostani előrejelzés szerint így néznek ki a legmagasabb értékek:

  • hétfő –> 27–32 fok
  • kedd –> 28–33 fok
  • szerda –> 29–34 fok
  • csütörtök –> 30–35 fok
  • péntek –> 31–37 fok
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!