Visszatér-e a hőség a hidegfront után? A válasz: igen, de nem azonnal

2022. július 31. – 07:26

Másolás

Vágólapra másolva

A címben megfogalmazott kérdésre azonnal rátérünk, de előbb nézzük meg, milyen időre számíthatunk vasárnap. Érdemes szabadtéri programot terveznünk? Ez attól függ, hogy az ország melyik részén élünk, és mennyire szeretjük a meglepetéseket.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap jellemzően az ország északkeleti felén, a Dunakanyar és a főváros tágabb térségében, valamint az Alföld középső részein kell időszakos gyenge esőre számítani. Az északkeleti megyékben élők záporokra és zivatarokra is készülhetnek.

A Dunántúlon már több órára kisüt a nap, de a Dél-Alföldön is van esély kevés napsütésre. Emellett nagy területen várható erős, a középső megyékben olykor viharos északnyugati szél, amely csak késő délutántól, kora estétől mérséklődik. A legmagasabb hőmérséklet 24–29 fok között alakul, de az esős tájakon ennél hűvösebb is lehet.

Ami pedig augusztus első napjait illeti, napról napra emelkedik a hőmérséklet, a mostani előrejelzés szerint így néznek ki a legmagasabb értékek:

  • hétfő –> 27–32 fok
  • kedd –> 28–33 fok
  • szerda –> 29–34 fok
  • csütörtök –> 30–35 fok
  • péntek –> 31–37 fok

Ez azoknak jó hír, akik a jövő hétre időzítették a szabadságot, és belföldön nyaralnak, a kiégett zöldterületek egyelőre nem fognak erőre kapni.

Kövess minket Facebookon is!