Molotov-koktélt dobott el egy férfi a szegedi Fidesz-irodában

2022. július 28. – 13:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Betörte az ablakot, majd Molotov-koktélt dobott be egy 28 éves férfi a szegedi Fidesz-irodában – írja a Szegeder a rendőrség közleménye alapján.

A lap egyik olvasója még reggel vette észre az esetet, ám akkor még nem tudták, hogy ki okozta a tüzet, csak annyit, hogy egy körülbelül egy méter átmérőjű lyuk tátong a belvárosi iroda ablakán, ahová a rendőrség mellett a tűzoltók is megérkeztek.

Később, kilenc óra után a rendőrség közleményt adott ki az ügyről: 4 óra 30 perc körül érkezett a bejelentés, miszerint egy férfi betörte a Victor Hugo utcában található Fidesz-iroda ablakát, amelyen bejutva egy Molotov-koktélt is bedobott a helységbe. A tettest még a helyszínen elfogták, kihallgatták.

A Szegeder szerint az elmúlt napokban többször is az iroda elé vonultak a tüntetők, de skandáláson és a beszédeken kívül nem történt atrocitás. 2018 decemberében a mostani esethez hasonlóan szintén betörték az iroda ablakát. Az ismeretlen tettest azonban azóta sem találták meg.

Az ügyről közben az egyik szegedi önkormányzati képviselő, Korponyai Ernő, a Fidelitas megyei elnöke is posztolt közösségi oldalán, amelyben elfogadhatatlannak nevezte a történteket, és amelyeket a Momentum által szervezett demonstrációkkal állította párhuzamba.

„Ma hajnalban pedig miután a csúfos vereséget szenvedett, Momentumnak csúfolt neo-SZDSZ tüntetéseket szervezett, ismeretlen tettes(ek?) fel akarta gyújtani a szegedi Fidesz irodát. Nyilván az elkövető nem gondolta végig azt, hogy az ingatlan ahol az iroda van egy műemlék jellegű belvárosi lakóingatlan ahol több család él”– írta a képviselő, aki mint kiemelte: nem ez volt az első támadás a Fidesz iroda ellen.

Ahogyan a posztban felidézte, már a 2018-as választások estéjén is betörtek a párt irodájába, amelynek során két munkatársára törték rá az ajtót. Az ügyből állítása szerint nem lett semmi, ám hozzátette: akkor az egyik HÖK-tag is részt vett a betörésben.

A Fidesz országos vezetése is reagált erre az esetre, és ők egy újabb szereplőt tettek felelőssé, nem szükséges túl nagy fantázia ahhoz, hogy kit.

„Magyarország demokratikus jogállam, ahol a politikai véleménynyilvánításhoz mindenkinek joga van, de csak törvényes keretek között. Ezért elítéljük a Fidesz szegedi irodája ellen elkövetett politikai indíttatású támadást.

Újra bebizonyosodott, hogy a Gyurcsány Ferenc-féle gyűlöletpolitika előbb vagy utóbb erőszakhoz vezet.

A baloldali vezetésű Szegeden már korábban is történt erőszakos politikai alapú támadás a jobboldallal szemben. Ezért felszólítjuk a baloldali pártokat és Szeged polgármesterét, Botka Lászlót, hogy fejezzék be a gyűlöletpolitikát és ítéljék el a történteket!”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!