Fel kell mérniük az iskoláknak, hogy át tudnak-e állni fatüzelésre

2022. július 28. – 20:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Levelet kaptak a tankerületek a Belügyminisztériumtól, amelyben arra utasították őket, hogy mérjék fel az iskolákban a gázról a fatüzelésre való átállás lehetőségét. A Klubrádió által közzétett levél szerint az intézményeknek fel kell mérniük, hogy van-e alkalmas helyiség a fatüzelésű kazán beszerelésére, van-e alkalmas kémény, és ha nincs, hogyan kell kiépíteni azt.

Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke megerősítette a levél valódiságát. Totyik teljesen elképedt az ötleten, szerinte az átalakítás értelmetlen és költséges, mert a fa ugyanolyan drága lesz, mint a gáz. Azt mondta: visszatérünk a kincskereső kisködmön világába, ahol majd a gyerekeknek kell fát hordaniuk az iskolába. A PSZ információ szerint minden tankerület kapott ilyen levelet.

Holoda Attila energetikai szakértő, az Orbán-kormány korábbi energiaügyi helyettes államtitkára úgy nyilatkozott a Klubrádiónak, hogy a fával való tüzelésre való átállás nem csak visszalépés is a gáztüzeléshez képest, de olyan költséggel jár, amire nincs a tankerületnek forrása. A tűzifa már most hiánycikknek számít, a fatüzelés alkalmazásával az ökológiai lábnyom is nagyobb lesz, mondta a szakértő.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!