Nyomozás indult a Dunába fulladt 11 éves fiú szülei ellen

2022. július 27. – 12:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kiskorú veszélyeztetése miatt nyomozást indított a rendőrség a kedden a Dunába fulladt kisfiú szülei ellen – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). A rendőrségi közleményben az áll, hogy a rendelkezésre álló adatok alapján kedden délután három testvér fürdött a Dunában a III. kerületi Slachta Margit rakparton, az Aquincum Hotel magasságában, de a legidősebb gyerek, egy 11 éves fiú elmerült a vízben.

Testvérei – egy tízéves fiú és kilencéves húga – azonnal segítségért rohantak, de az úttesten átszaladó gyerekek közül a fiút elütötte egy motoros, könnyű sérülést szenvedett, mentők vitték kórházba. A gyerekek a baleset után mondták el a rendőröknek, hogy a testvérük elmerült a Dunában.

A keresés – Fotó: György Zsombor / Magyar Hang
A keresés – Fotó: György Zsombor / Magyar Hang

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság rendőrei és a katasztrófavédelem munkatársai azonnal keresni kezdték a gyermeket, emiatt a budai alsó rakpartot a Margit híd és a Mozaik utca között mindkét irányban lezárták. A katasztrófavédelem búvárai este a Tímár utca magasságában találták meg a fiú holttestét a Dunában.

„Tekintettel arra, hogy a gyerekek felügyelet nélkül voltak, felmerült a bűncselekmény gyanúja, ezért az óbudai nyomozók a szülőket kiskorú veszélyeztetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki” – közölte a rendőrség.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!