Rendszeresen vert egy négyéves értelmi fogyatékos kislányt egy Zala megyei gondozónő, vádat emeltek ellene

2022. július 27. – 10:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kiskorú veszélyeztetése miatt emeltek vádat egy gondozónő ellen, aki rendszeresen bántalmazott egy négyéves értelmi fogyatékos kislányt Zalaegerszegen – tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség helyettes szóvivője szerdán az MTI-t.

A 60 éves gondozónő a Zala Megyei Gondoskodás Egyesített Szociális Intézményben az értelmi fogyatékos emberek ellátását biztosító Napraforgó Otthonban dolgozott. Ide négyéves korában, 2019-ben került az a középsúlyos értelmi fogyatékos kislány, akinek a betegségéből adódó magatartási, szobatisztasági problémáit a gondozónő nem tudta megfelelően kezelni, folyamatosan durva hangnemben, kiabálva beszélt a gyerekkel, akit számos alkalommal bántalmazott is.

Többször megtépte a gyermek haját, rángatta a ruháját, megütötte, de előfordult, hogy hideg vízben fürdette le a kislányt, mert az nem akart szót fogadni. A rendszeres durva hangnem és bántalmazás miatt a gyermek rettegett a nőtől, akinek magatartása súlyosan veszélyeztette a kislány érzelmi és erkölcsi fejlődését.

A súlyos bánásmód miatt az egyik gondozó névtelen bejelentést tett a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság gyermekvédelmi vonalán, ami után a nőt azonnal felmentették a munkavégzés alól, majd közalkalmazotti jogviszonyát is megszüntették.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!