Floridában fogtak el egy top 50-es magyar bűnözőt, Budapesten egy angolt

2022. július 26. – 08:55

Másolás

Vágólapra másolva

Elfogtak egy évek óta körözött, a rendőrségi top 50-es listán is szereplő magyar férfit az Egyesült Államokban, valamint egy nemzetközi elfogatóparanccsal keresett angol férfit Magyarországon – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a Police.hu-n. A floridai Sarasotában elfogott 46 éves békéscsabai Ny. Roland Imrét 2019 óta keresték. A Fővárosi Törvényszék először nemzeti, 2020-ban európai, 2021-ben pedig nemzetközi elfogatóparancsot adott ki ellene. A közleményből az nem derült ki, hogy mit követett el a férfi.

Miután felmerült, hogy az Egyesült Államokban rejtőzködik, az NNI célkörözési nyomozói kapcsolatba léptek az amerikai bevándorlási és vámügyekért felelős hatósággal. A július 21-én őrizetbe vett férfi kiadatásáról később dönt az Egyesült Államok bírósága – közölte a rendőrség.

Egy nappal később egy 36 éves angol férfit fogtak el, aki ellen az Egyesült Királyság adott nemzetközi körözést, miután 2019-ben egy londoni hotelben bántalmazott, fojtogatott, majd kirabolt egy prostituáltat. Az angol hatóságok évekig keresték a férfit, mire olyan információhoz jutottak, hogy Magyarországon tartózkodhat. Az Egyesült Királyság társhatóságai az NNI nyomozóival és a Készenléti Rendőrséggel együttműködve július 22-én Budapesten, a VI. kerületben őrizetbe vették a férfit – írta a rendőrség.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!