Visszavonták a Club Aliga területére kiadott természetvédelmi engedélyt

2022. július 26. – 19:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Visszavonta a Somogy Megyei Kormányhivatal a Club Aliga területét érintő beruházásra kiadott környezetvédelmi engedélyt, mégpedig azért, mert a beruházó bejelentette, nem akar élni vele, ugyanis nem valósítják meg az eredeti terveket – írja az Aligai Fürdőegyesület Facebook-posztja alapján a hvg.hu.

A beruházó bejelentése szerint „az engedélyben foglalt fejlesztéseket a környezeti hatásvizsgálati eljárásban vizsgáltakhoz, értékeltekhez képest jelentősen eltérő műszaki tartalommal,

moderált beépítési mértékkel, és egyes létesítmények célterületen belüli átpozícionálásával kívánják megvalósítani”.

Az aligai partszakasz részlete – Fotó: Nyilas Gergely / Telex
Az aligai partszakasz részlete – Fotó: Nyilas Gergely / Telex

Az eredeti beruházás kormányzati hátszéllel, 30 milliárd forintból építettek volna egyebek mellett egy 122 szobás hatszintes panorámás szállodát, apartmanházakat és luxusvillákat Aligaliget néven, és a beruházás során hozzányúltak volna a helyi védettséget élvező aligai magasparthoz is. Az építkezés mögött álló Pro-Mot Hungária Kft. nevű ingatlanfejlesztő cégben – vállalkozásaikon keresztül – a fideszes holdudvar több milliárdosa is feltűnt már tulajdonosként, köztük Mészáros Lőrinc, Tiborcz István és Jellinek Dániel. A kormány az engedélyek kiadásának gyorsítása érdekében még kiemelt beruházássá is nyilvánította a projektet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!