Pénzt követeltek és skalpolással fenyegettek elrablói egy bácsalmási férfit

2022. július 25. – 10:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Felfegyverkezve elkövetett emberrablás miatt vádat emelt vádat két bácsalmási férfival szemben a Bács-Kiskun-Megyei Főügyészség két férfival szemben, akik 2021. április 23. éjjel az akarata ellenére, a nyakához kést szegezve vittek el otthonából egy helybeli férfit. Ezután fogva tartották, többször késsel fenyegették, baltával bántalmazták és a szabadon bocsátását állítólagos tartozása megadásától tették függővé.

Az Ügyészség.hu összefoglalója szerint a vádiratban elérhető részletek alapján a két férfi pénzt követelve tört rá a helybeli férfira, és miután egyikük pofozni kezdte, addig a másik a pénzt követelte. Amikor nem kapták meg, közölték, miközben kést szegeztek a férfi nyakához, hogy velük kell mennie, különben szétverik a fejét. Azt is mondták: addig nem engedik szabadon, míg nem fizet.

Ezután a fiatalabb támadó otthonába vitték, ahol többször megütötték, fenyegették és rugdosták. A férfi megpróbált menekülni, de a bejárati ajtó zárva volt, ráadásul fogvatartói utánaeredtek és visszakísérték. Később kétségbeesésében elárulta, hogy másnap fizetést kap. Idősebb elrablója továbbra is a pénzt követelve, egy fogóval befogta a sértett kisujját, és megfenyegette, hogy letépi.

Fenyegetését azzal nyomatékosította, hogy a kését hegyével lefelé a sértett bal combjára tette, majd a másik kezével ráütött. A szúrás átszakította a nadrágot és felületi sérülést okozott a férfinak.

Aztán egy balta fokával is tarkón vágták, a balta élét pedig a homlokához nyomták és skalpolással fenyegették. A bántalmazás sorozat másnap kora délután azzal ért véget, hogy a fiatalabb támadó javaslatára mindhárman elindultak a férfi lakására pénzért, csakhogy útközben a sértett beszaladt egy ismerős ingatlanba és segítséget kért.

Az ügyészség a támadókra fegyházbüntetést kért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!