Egy szalmabála tároló még mindig ég Mezőtúrnál, de a vonatok már járnak

2022. július 24. – 11:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Helyreállt a vasúti forgalom, de az oltás még tart Mezőtúr térségében, ahol szombat délután nagy kiterjedésű tűz keletkezett a vasúti töltés mellett – írja az MTI.

A hírügynökséggel a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelmi szóvivője közölte, hogy az érintett 15-20 kilométeres területen már az oltási utómunkák is csak egyetlen helyszínen tartanak: egy parázsló, időnként még lángra kapó szalmabála-tárolónál dolgoznak a katasztrófavédelem munkatársai.

Ahogy arról korábban a Telex is beszámolt, a tűz lakóházakat, tanyákat, és állatokat is veszélyeztetett. Ezek túlnyomó többségében azonban végül nem esett kár a katasztrófavédelem szerint. Egy lángra kapott gazdasági épületben tartott szarvasmarhák és juhok közül három állat pusztult el, a többit sikerült időben kiterelnie a tulajdonosnak az égő hodályból.

A nagy kiterjedésű tűz oltásában a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával mezőtúri, karcagi, szeghalmi, szarvasi, szentesi és püspökladányi hivatásos, valamint mesterszállási önkéntes tűzoltók vettek részt.

A Mávinform tájékoztatása szerint a tűz miatt Mezőtúr és Gyoma, valamint Mezőberény és Csárdaszállás között vágányzárat is elrendeltek. A korlátozást az oltást követően feloldották.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!