130-cal cikázott a Váci úton, majd öngyilkossággal fenyegette a rendőröket egy visszaeső ittas vezető

2022. július 22. – 10:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A VII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 23 éves férfi ellen, aki tavaly nyáron kétszer is „bódult állapotban” vezetve menekült a rendőrök elől – olvasható az ügyészség közleményében.

2021. június 30-án reggel a férfi a Váci úton autózott. Érvényes jogosítványa nem volt, viszont állapotát alkohol és kábítószer is befolyásolta. Rajta kívül még hárman ültek az autóban, amivel szabálytalanul hajtott át egy kereszteződésen. Ezt rendőrök is látták, így intézkedni akartak, de a férfi inkább beletaposott, és 100-130 km/h-val cikázott a sávok között a Duna Plazanál. A szemben lévő sávba is áttért, több száz méteren át hajtott a forgalommal szemben, de szerencsére nem ment neki senkinek.

Végül nem sikerült elmenekülnie, mert padkának hajtott, így mindkét első kereke defektet kapott. Az utasait hátrahagyva egy társasházhoz futott, felment a hetedikre, és egyik lakás teraszkorlátján ülve öngyilkossággal fenyegette a rendőröket, akik végül elfogták. Az eset egyes részleteiről felvétel is készült.

Egy hónappal később, július 28-án szintén ittasan ült a volán mögé. Ekkor az Ady Endre úton hajtott bele az előtte haladó autóba, miután annak sofőrje forgalmi okból megállt. Ezt a vádlott nem vette észre, nekiütközött, majd megállás nélkül továbbhajtott. Nem sokkal később az Üllői úton is balesetet okozott, miután elvesztette az uralmát az autója felett, és egy másik járműnek is nekiment. A másik autó sofőrje az ütközés miatt felhajtott a járdára és ott fának csapódott. A férfi ezt a balesetet is megállás nélkül elhagyta.

A VI. és VII. Kerületi Ügyészség a 23 éves férfit közúti veszélyeztetéssel, cserbenhagyással, valamint ittas, illetve bódult állapotban elkövetett járművezetéssel és kábítószer birtoklással is vádolja. A vádiratban börtönbüntetést és a közúti járművezetéstől való végleges eltiltást indítványoztak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!