Már csak egy kicsit kell kibírni 40 fokban, és jön egy enyhe hidegfront

2022. július 21. – 21:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Forró péntek jön, de szombaton egy enyhe hidegfront érkezik az országba, írja az Időkép előrejelzése. Pénteken már hajnalban is 20–22 fok várható, délután pedig 33–40, de emellett északon és nyugaton záporok, zivatarok is kialakulhatnak viharos széllel.

Szombaton északnyugati széllel érkezik meg a front a Dunántúl irányából, elszórt záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A front előtt még némi forró levegő is érkezik, a csúcshőmérséklet 34 és 41 (!) fok között tetőzik.

Vasárnap és hétfőn zavartalan, napos időre készülhetünk. Csapadék nem igazán lesz, a csúcshőmérséklet 31–37 fok között alakul. Kedden aztán újabb hidegfront érkezhet feltámadó széllel, elszórt záporokkal, zivatarokkal, esetenként a csúcshőmérséklet is lemegy 30 fok környékére.

Mindemellett az országos meteorológiai szolgálat pénteken nagyon erős UV-sugárzásra hívja fel a figyelmet az ország nagy részén. A Nyugat-Dunántúlon, a Közép-Dunántúlon, a Dél-Dunántúlon, Pest megyében és Budapesten, valamint a Dél-Alföldön várható nagyon erős UV-B sugárzás, itt az UV-index meghaladja a 7-es értéket. Ilyenkor normál bőrtípusnál is elég 15-20 perc az enyhe leégéshez.

A meteorológiai szolgálat a szokásos védekezést ajánlja, 11 és 15 óra között kerüljük a napozást, ajánlott a vállat takaró póló, szalmakalap és persze fényvédő krém használata.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!