Egymillió forintos kárt okoztak a Siófok környéki orvvadászok

2022. július 20. – 09:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Illegálisan vadászott a Siófok környéki erdőkben egy hatfős társaság 2021-ben, most emeltek vádat ellenük, írja a Somogy Megyei Főügyészség közleménye alapján az MTI.

A bűncselekményekben vezető szerepet játszó férfi 2021 májusa és júniusa között tízszer ment ki a sértett vadásztársaság területére, ahol engedély nélkül, tiltott vadászati eszközök közé sorolt hőkamerát, valamint hangtompítót is használva vaddisznót, szarvast és szarvasborjút ejtett el, illetve több állatot megsebzett.

Az okozott kár egymillió forint értékű.

A vádlottat hol az egyik, hol a másik társa kísérte el a vadászatokra. A többségében az általa működtetett vállalkozásnál dolgozó elkövetők az illegálisan elejtett állatok szállításában, zsigerelésében, otthoni feldolgozásában segítettek, cserébe húst kaptak a zsákmányból.

A férfit végül orvvadászat közben érték tetten a rendőrök, és bár az egyik társa közreműködésével elmenekült a helyszínről, a házánál elfogták, és őrizetbe vették.

Az ügyészség most lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, orvvadászat, továbbá lopás miatt emelt vádat a banda tagjai ellen.

A vadakat ténylegesen elejtő két férfival szemben börtön-, illetve fegyházbüntetést, míg társaikkal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta az ügyészség a bíróságon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!