Nem volt bomba a Wizz Air krakkói járatán, ami Ferihegyen hajtott végre kényszerleszállást

2022. július 20. – 16:42

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítés (20:48):

A Wizz Air újabb közlemény adott ki, amiben azt írják, hogy az illetékes hatóságok a protokollnak megfelelően elvégezték a szükséges ellenőrzéseket és megerősítették, hogy hamis fenyegetésről volt szó. 22:30-kor mentesítő járatot indítanak Budapestről azok számára, akik még ma tovább utaznának a krakkói II. János Pál Nemzetközi Repülőtérre.

Korábban írtuk:

Bombafenyegetés miatt a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren hajtott végre kényszerleszállást a Wizz Air Bariból Krakkóba tartó járata, írja az airportal.hu. A hírt a Wizz Air is megerősítette.

A HA-LGA lajstromjelű Airbus A321neo típusú repülőgép nem sokkal 14:30 után landolt a budapesti reptéren, miután a Balaton észak-nyugati részénél a főváros felé fordult, majd megkezdte a süllyedést. A portál információ szerint az utasok vészcsúszdákon hagyták el a gépet a landolás után.

A légitársaság közlése szerint a repülőgép biztonságosan landolt Budapesten, a hatóságok jelenleg végzik a szükséges ellenőrzéseket, hogy kiderüljön, hamis volt-e a fenyegetés. Az utasok és a személyzet evakuálása már megtörtént.

A Budapest Airport azt közölte, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér egy futópályával üzemel, a 2-es futópályát az esemény miatt lezárták. Késő este tudatták, hogy a lezárást megszüntették, a repülőtér ismét két futópályával üzemel. A pályazár a járatok indulását és érkezését nem érintette, a repülőtér zavartalanul üzemelt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!