Nekem nem volt olyan szándékom, hogy megüssem őt ezzel a deszkával – a „blahai láma” rendőrségi vallomása

2022. július 20. – 09:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Rendőrségi vallomása szerint magát védte támadója elől az a férfi, aki egy június 13-án készült videón hosszú léccel a kezében üldözött egy fekete ruhás férfit Budapesten a Blaha Lujza tér közelében. A „blahai láma” néven elhíresült M. Dénes ellen a rendőrség garázdaság gyanújával indított eljárást, miközben ő azt állítja: egy villamosmegállóban egy férfi viperával és gázspray-vel támadta meg.

A férfi ügyvédje azért fordult a sajtóhoz, mert szerinte ügyfelét nemcsak a médiában, de a rendőrség közleményében is agresszorként állították be, holott ő csak magát védte, illetve támadóját üldözte. A Police.hu-n megjelent hivatalos közleményében az jelent meg, hogy „a rendőrség a felvétel alapján eljárást indított, melynek során azonosították a feltételezett elkövetőt”, holott M. Dénes nem rejtőzött el, hanem ő maga tett bejelentést az ügyben.

Az ügyvéd védence álláspontjának alátámasztására elküldte M. Dénes rendőrségen tett tanúvallomását.

„Fenntartom és szeretném kiegészíteni azzal, hogy engem a Budapest VIII. Kerület Blaha Lujza téren a 28 villamos megállójában 18:30 és 20:00 közötti időben támadott meg engem egy ismeretlen férfi, aki a videófelvételen fekete ruhát viselt. Ennek az előzménye az volt, hogy egymagam ott várakoztam az induló járatra, amikor odalépett hozzám ez az ismeretlen férfi, aki közel hajolva azt mondta, hogy most vettem ezt a viperát. Erre felszólítottam, hogy adja meg a távolságot. Minden következmény nélkül ezt követően arrébb húzódtam tőle egy pár lépésnyit. Minden előzmény nélkül rám sújtott a bal karom könyök tájékán. Megkérdeztem tőle, hogy miért ütött meg, amire nem válaszolt, hanem egyből lefújt gázspray-vel. Meglátásom szerint a férfi teljesen részeg vagy kábítószeres volt. Annyit szeretnék elmondani hogy a férfinél volt egy táska is, mielőtt odajött hozzám, amit letett a földre, mielőtt megütött. Miután lefújt, próbált többször is megütni. Az ütések elől valahogy sikerült kitérnem, ő folyamatosan azt mondogatta, hogy menjek vele verekedni, és miért akarom hívni a rendőrséget. Közben én a rendőrségért kiabáltam, közben a férfi folyamatosan próbált megütni a viperával, és fújta az irányomba a gázsprayt. A spray az mindig eltalált, viszont az ütései elől nagyrészt sikerült kitérnem, de egy enyhébben eltalált. Amiket most elmondtam, ezek mind a 28-as villamos megállójában történtek.

Mikor már nagyon hangosan kiabáltam rendőri segítségért, a férfi befutott a Csokonai utcába, én futottam utána, mert fel akartam tartóztatni mindaddig, amíg jön a rendőrség. Ezt követően a férfi bekanyarodott a Bezerédj utcába, ahova szintén követtem. Ebben az utcában a járdáról magamhoz vettem egy deszkát, ezt követően érkeztünk a Kis József utcába, ahol utolértem őt, feltartóztattam és kérdeztem tőle, hogy miért bántalmazott engem és hogy ki ő. Nekem nem volt olyan szándékom, hogy megüssem őt ezzel a deszkával. A felé irányuló lökések csak arra szolgáltak hogy feltartóztassam, amíg megjönnek a rendőrök. Mikor a deszkával feltartóztattam, valahogy fejbe vágott a viperával, és kiszaladt a deszka alól.

Én ekkor utána futottam. Ezt követően a férfi kiszaladt a Rákóczi útra. Én eldobtam a deszkát, és visszasétáltam a Blaha Lujza térre a 28-as villamos megállójába. Ott tovább kiabáltam, hogy hívják a rendőrséget, majd ezt követően érkeztek a helyszínre a hatóságok. A helyszínre kiérkező rendőröknek elmondtam, hogy ott az a gyroszos, 6 szemtanúja volt ennek az egésznek, tőle kértem segítséget, azonban nem segített, vélhetően ő is félt a támadótól. Aznap én bejöttem ide a rendőrségre a kiállított igazolás alapján 20:15 perctől 20:45 percig rendőri intézkedés alatt álltam, ahol az intézkedő rendőr tanácsára nem tettem feljelentést. Mást az üggyel kapcsolatban egyelőre nem szeretnék elmondani.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!