Felgyorsítják a kiképzést, több tartalékost hívnak be, többet gyakorlatoznak a magyar honvédségben a következő időszakban

2022. július 13. – 16:13

Másolás

Vágólapra másolva

Utasítást adott a haderő készenlétének fokozására a honvédelmi miniszter szerdán. Szalay-Bobrovniczky Kristóf Facebook-oldalán úgy fogalmazott:

„korábban soha nem tapasztalt biztonsági kihívások érnek most bennünket”, mint például a szűnni nem akaró háború Magyarország közvetlen szomszédságában vagy az ország déli határait „ostromló erőszakos illegális migránsok”.

A miniszter azt írja, ezekre Európa-szerte mindenki reagál; az Egyesült Királyság a haderő mobilizációját jelentette be, Szlovákia rendkívüli állapotot rendelt el, Lengyelország fokozza a készenlétet. „Nekünk is fel kell vérteznünk magunkat” – tette hozzá. Így aztán arra utasította Ruszin-Szendi Romuluszt, a Magyar Honvédség parancsnokát, hogy készüljenek fel a haderő készenlétének fokozására.

Ez azt jelenti, hogy a katonák a következő hetekben, hónapokban többet, intenzívebben, nagyobb kötelékekben fognak gyakorlatozni az ország több pontján. Felgyorsul a kiképzés, több tartalékost hívnak be.

„Mindezt családjaink, otthonaink védelme érdekében tesszük” – írta a miniszter.

(MTI)

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!