Média1: Az Index a választások előtt letiltotta a Márki-Zay Péterrel készült interjút

2022. július 7. – 12:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Index egyik vezetője megakadályozta, hogy a választások előtt megjelenhessen egy hosszú interjú Márki-Zay Péterrel, miközben azt már a miniszterelnök-jelölt sajtósa is jóváhagyta – írja a Média1.

Az interjút a lapvezetés tudtával, jóváhagyásával készítette Torkos Matild, az Index újságírója. A Média1 úgy tudja, az újságírónak nem árulták el, hogy végül nem fog megjelenni ez az interjú, ehelyett azt mondták neki: majd ha Orbán Viktor is interjút ad, akkor jelenik meg az elkészült anyag. Ez végül nem történt meg.

Péterfi Judit, Márki-Zay Péter sajtósa is megerősítette, hogy készült interjú a miniszterelnök-jelölttel. Az elkészült leiratot el is küldték nekik, amit ők jóváhagytak, tehát egy kész anyagról volt szó.

Torkos Matild súlyos betegséggel küzd, ami miatt kórházban is ápolták. A Média1 szerint pár napja, miután lejárt a betegszabadsága, átszervezésre hivatkozva kirúgták az Indextől.

Az Index vezetősége a Média1 érdeklődésére azt mondta: 48 órát kér, hogy magyarázatot adjon a történtekre.

Péterfi Judit a Média1 kérdésére azt mondta: hozzájuk annyi jutott el, hogy „egy főnök” akadályozta meg az interjú megjelenését.

FRISSÍTÉS:

Cikkünk megjelenése után az Index.hu Zrt. közleményben reagált a Média1 cikkére, ebből idézünk:

„Határozottan visszautasítjuk, hogy bármelyik munkatársunk munkaviszonyának megszüntetésében a szakmai okokon kívül egyéb más tényezők is szerepet játszanak. Minden szerkesztőség szakmai vezetésének joga és feladata, hogy a lapkészítés belső irányelveinek megfelelően határozza meg a kiadvány tartalmát. Ezzel kapcsolatban minden olvasói kritikát örömmel fogadunk, és lehetőség szerint a konstruktív észrevételeket be is építjük a tartalomkészítés folyamatába. A szerkesztőség az Index autonóm szervezeti egysége, így a szerkesztőség vezetésének tartalommal, tartalomszervezéssel és szerkesztőségen belüli feladatmegosztással kapcsolatos döntéseit semmilyen módon nem kívánjuk kommentálni sem most, sem a jövőben.”

Hozzátették, hogy a Média1 cikkét jogi szempontból vizsgálják, és ezt követően döntenek a további lépésekről.

A Telex.hu szerkesztőségének tagjai 2020 július végén mondtak fel az Index.hu-nál, mert nem látták tovább biztosítva a lap független működését. A Telex.hu a felmondásunk után olvasói támogatásokból jöhetett létre, és így tud igazán függetlenül, korrekten működni. Kattintson ide, támogassa ön is a független sajtót és a Telexet!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!