Összekapott az ellenzék Zuglóban a kerületi vagyonkezelő vezetőjének személyén

2022. július 7. – 19:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Komolyabb zavar támadt az összhangban az ellenzéki vezetésű és többségű zuglói önkormányzatban: a DK csütörtök este közleményt adott ki, mely szerint Horváth Csaba polgármester „szándékosan akadályozza a Vagyonkezelő vezetőjének kinevezését”.

A csütörtöki testületi ülés határozatképtelen lett, miután a Momentum és a DK képviselői kivonultak a teremből. A közlemény szerint ezt azért tették, mert miután nem a Horváth Csaba által preferált jelölt kapta a legtöbb szavazatot,

„a polgármester igyekezett minden módon megakadályozni az új személy kinevezését. A polgármester önhatalmúan úgy döntött, hogy átteszi a testületi ülést a következő hét keddjére, holott a vezérigazgató kinevezésének utolsó határideje a mai nap, július 7-e volt.”

A Vagyonkezelő új vezetőjének kiválasztása egy fejvadászcég bevonásával zajlott, a céget Horváth Csaba választotta ki a közlemény szerint. Öt pályázó bizonyult megfelelőnek, őket terjesztette fel a toborzó szavazásra, ám a DK szerint a testület többségének nem az az ember nyerte meg a tetszését, akit Horváth Csaba preferált, innen eredt a konfliktus.

A helyi Fidesz nevében Borbély Ádám képviselő mindezt úgy kommentálta:

„Tóth Csaba egykori birodalmát egymás között kívánják újraosztani, és ezért semmi sem drága nekik. A baloldal újra bebizonyította, hogy csak a konc számít, és még egy kerületet sem tudnak felelősséggel vezetni.”

Horváth Csaba: Nem megsértődni kell, hanem dolgozni

Cikkünk megjelenése után Zugló polgármestere közleményben reagált a történtekre. Horváth Csaba azt írta, hogy „a DK és a Momentum a koalíciós politizálást összekeveri az erőszakos politizálással. Amit a Fidesznél joggal kritizálunk – az izomból, ész nélkül történő politizálást –, az a koalíción belül sem megengedhető. Elfogadhatatlan, hogy megválasztott képviselők munkavégzés helyett sértődötten ellehetetlenítsék a zuglói képviselő-testület munkáját”.

Hozzátette: „polgármesterként mind a magam, mind a zuglóiak nevében elvárom, hogy a képviselők végezzék a munkájukat, és ne sértődgessenek, mint egy kisgyerek, pusztán azért, mert esetleg nem a személyes kiválasztottjuk a legjobb egy adott posztra. Javaslom, hogy térjünk vissza a normalitáshoz, mert az efféle »torzsalkodó politizálás« is oka volt az ellenzéki koalíció áprilisi kudarcának, tanuljunk belőle!”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!