Magát rendőrnek kiadó román rablót ítéltek el Szegeden

2022. július 5. – 11:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Jogerősen hat év fegyházbüntetésre ítélte kedden a Szegedi Ítélőtábla azt a román férfit, aki társával magát rendőrnek kiadva három román nőt rabolt ki az M5-ös autópályán 2019 tavaszán. A bíróság társtettesként fegyveresen, különösen nagy értékre elkövetett rablás, jármű önkényes elvétele és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, és a szabadságvesztés mellett tíz évre kiutasította Magyarország területéről.

A három román nő Németországban táncosnőként dolgozott, és 2019. április 22-én, éjfél után az M5-ös autópályán utazott a határ felé egy autóval. A román férfi és bűntársa Lajosmizsénél egy bérelt autóval mögéjük hajtott, majd a rendőrségihez hasonló szirénával megállította őket. Az autót vezető nő lehúzódott a leállósávba, megállt, leengedte az ablakot, hogy a rendőrnek hitt vádlottnak és társának átadja az iratait.

A férfi és társa a rendőrségihez hasonló láthatósági mellényt, maszkot és sapkát viselve az autóhoz léptek, megpróbálták kinyitni az ajtaját, de amikor nem sikerült a vádlott társa egy gázpisztollyal legalább négyszer lőtt a földre. Ezután kirángatták a kocsi két első ülésén ülő nőt, és miközben pénzt követeltek tőlük, bántalmazták őket. A harmadik nő annyira megrettent, hogy az autóból kiszállva a szalagkorláton keresztül átszaladt az út túlsó szélére.

Az egyik férfi a nők autójával, a másik a bérelt autóval hajtott el a határ felé. Tíz perc múlva megálltak, átpakolták a nők csomagjait a saját autójukba, majd a kocsit hátrahagyva elhajtottak. A két férfi 13 ezer eurót, mobiltelefonokat, ékszereket, ruhákat és egyéb dolgokat zsákmányolt a három nőtől, több, mint 7 millió forint értékben. Két nő súlyosan megsérült.

A vádlott társát 2021 májusában jogerősen hét év fegyházbüntetésre ítélték. A férfit európai elfogatóparancs alapján Spanyolországban fogták el. A bűncselekményeket beismerő férfi az eljárás során bocsánatot kért a három nőtől, és megtérítette a káruk ráeső részét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!