Lemondott Szigetszentmiklós DK-s alpolgármestere

2022. július 4. – 10:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Lemondott pozíciójáról Szigetszentmiklós DK-s alpolgármestere, Jószai Attila, akit a város ellenzéki polgármestere korábban már eltávolított helyéről – derül ki a párt közleményéből.

„Döntésemet azzal a szándékkal hoztam meg, hogy kifejezzem teljes elhatárolódásomat Nagy János polgármester tevékenységétől mind erkölcsileg, mind pedig az ellenzéki Összefogás politikusaként”

– írja a közleményben Jószai.

Szigetszentmiklós 2019-ben megválasztott polgármestere, Nagy János mögé a választáson az összes ellenzéki párt beállt, így váltották le a korábbi, kormánypárti polgármestert. Jószai lemondását azzal is indokolja, hogy szerinte Nagy a választási programjukkal ellentétes döntéseket hoz, mint például a polgármesterrel személyes kapcsolatot fenntartó cégek előnyhöz juttatása, vagy a szigorú beszerzési szabályzat elutasítása és a korábbi Fidesz-vezetés alatt a városi közszolgáltató cégnél zajló, törvénysértések gyanúját feltáró beadvány érdemi vizsgálatának elmulasztása.

Nagy János korábban már menesztette az alpolgármestert, rendkívüli jogrend adta lehetőségével élve, ezt egyszemélyi döntéssel tehette meg 2021 januárjában. Jószai szerint ez azért történt, mert felesége, Jószai Teodóra egy héttel korábban jelentette be indulási szándékát az országgyűlési választáson, a DK és a Momentum támogatásával. Pest megye 8. számú körzetében a tavaly októberi előválasztáson Nagy János, polgármester és Jószai Attila alpolgármester felesége, Jószai Teodóra is indult. Itt Nagy János 200 szavazattal kevesebbet kapott, mint Jószai Teodóra.

„Menesztett alpolgármesteri tisztségemből, azzal a szándékkal, hogy az előválasztási versengésben ilyen módon jusson tisztességtelen előnyhöz Jószai Teodórával szemben.”

– írja az alpolgármester.

Az akkori menesztés jogszerűtlenségét azóta a Pest Megyei Kormányhivatal elismerte, a képviselő-testület pedig visszahelyezte Jószai Attilát pozíciójába, elmaradt díjazását pedig megszavazta. Ezt Jószai szerint a polgármester azóta is visszatartja, ezért az ügyben peres eljárást indított.

Jószai Attila végül azt is megemlíti, hogy a polgármester pozíciójában hagyta Szigetszentmiklós másik alpolgármesterét, akitől az őt a 2019-es önkormányzati választásokon támogató LMP – állítsa szerint – elhatárolódott és akit nyilvánosan szólított fel lemondásra azért, mert a kampányban nyíltan a Fidesz jelöltjét támogatta és a közös ellenzéki jelöltet rágalmazta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!