Hétfőig fokozódik a hőség, kedden hidegfront érkezik

2022. július 2. – 18:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ismét felmelegedés jön keddig, amikor hidegfront érkezik a Kárpát-medencébe, ezért szerdától már némi lehűlés várható – mondta Csonka Tamás, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) időjósa az OMSZ friss időjárás-jelentésében. Csonka azért hozzátette azt is, hogy átlag alatti maximumokra azért a szerdai lehűlés után sem kell készülni.

Az a hidegfront, ami szombatra virradó éjjel érte el az országot, fokozatosan feloszlik, és egyre szárazabb levegő érkezik a nyomában a Kárpát-medencébe. Ez ismét afrikai eredetű meleg légáramlatokat jelent, amik keddig fogják meghatározni az időjárásunkat, amikor óceáni eredetű, hidegebb levegőnek adják majd át a helyület.

Vasárnapra virradóra a korábbi kánikulai napokhoz képest egészen friss hajnalra készülhetünk, a Dunántúlon akár 12 fokig csökkenhet a hőmérséklet, igaz, Békés megyében nem megy 21-22 fok alá a higanyszál.

Vasárnap napközben a napsütés dominál, az Alföld közepén, Kecskemét környékén 36 fok is lehet majd, és máshol is 30 fok fölötti melegre érdemes készülni. A strandidőt csak a déli órákban erős UV-sugárzás rontja egy kicsit.

Az újabb hőhullám hétfőn tetőzik, helyenként 38-39 fokos kánikulával, kedden pedig záporokkal, zivatarokkal érkezik a hidegfront.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!