Marad a perzselő hőség, az Alföldön akár 40 fok is lehet

2022. június 30. – 10:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön perzselő napsütés várható, csak kevés zápor, zivatar fordulhat elő néhol a Dunántúlon, itt-ott a szél is feltámadhat, de alapvetően napközben 34–39 fok várható – írja az Időkép. Pénteken is marad a forróság, és szombaton várható egy hidegfront, ami elszórtan záporokat, zivatarokat hoz, és egy kicsit enyhül a kánikula, 29–36 fok várható.

A tartós kánikula okozta szárazság miatt Pest és Veszprém megyében is életbe lép a fokozottan tűzveszélyes időszak – közölte a Nébih. A tűzgyújtási tilalom érvényben marad Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is.

A tűzgyújtási tilalom idején tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében, ideértve az interaktív tűzgyújtási tilalom térképen jelölt területeken található tűzrakó helyeket, a vasút és közút menti fásításokat, valamint a parlag- és gazégetést is.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról a www.erdotuz.hu vagy a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térképen tájékozódhatnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!