Böjte Csaba: Egy gólyamama szeretetével védjük gyermekeinket

2022. június 30. – 17:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy Teréz anya idézettel és egy gólyás képpel reagált a gyermekbántalmazó alkalmazott ügyére Böjte Csaba – írja a Transtelex. A népszerű ferences rendi szerzetes a blogján és a Facebookon osztott meg néhány gondolatot a K. Sz.-re kiszabott harminc év végrehajtandó börtönbüntetésről. K. Sz, rendszeresen szexuálisan és fizikailag bántalmazta a rábízott kiskorú fiúkat.

Blogbejegyzésében a ferences rendi szerzetes azt írja, hogy hat évvel ezelőtt maga is hallott „rossz dolgokat” az egyik gyerektől a nevelőjével kapcsolatban, és ő maga kérte a hatóság segítségét az ügy feltárásához.

„Az elmúlt években sokan átvilágították a munkánkat, sok ellenőrzés, nyomozás volt, titeket is sokan megkerestek, kikérdeztek és a tegnap megszületett az ítélet! A peranyag titkos volt, a tárgyalás is, mi még nyilvános anyagot nem kaptunk, de a sajtóban azt olvastuk, hogy a hajdani nevelőt nagy bűnök miatt, nagyon sok évre ítélték el”

– írja Böjte.

Fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a volt nevelőn kívül senkit nem marasztalt el ítéletében a bíróság a gyermekotthonok munkatársai közül. Megérti, hogy az ügy elbizonytalanítja az alapítvány alkalmazottait. Szerinte a válaszok „Teréz anya gyönyörű gondolataiban” rejlenek. Ezeknek lényege, hogy bármi is történik, az ember nem bizonytalanodhat el, nem adhatja fel a munkáját. „Mi a munkánkat eddig is Isten nevében, szeretetből végeztük”, Egy gólyás képet is mellékelt, amin egy anyamadár és fiókái láthatók.

„Nézzétek a gólya mamát! Most nekünk is ez a dolgunk, az ő szeretetével védjük gyermekeinket, a ránk bízott életeket és bízzunk abban, hogy a vihar elmúlik és újból kisüt az áldott nap! Hiszek a Szeretet végső győzelmében”

– zárta bejegyzését.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!