Hoppál Péter olyan „destruktív, utcai anarchistáknak” nem ad állami támogatást, mint a noÁr Mozgalom

2022. június 29. – 21:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Pesti Srácok Polbeat című műsorának vendég volt a kulturális államtitkár Hoppál Péter, és a következő szavakkal illette a Molnár Áron vezette noÁr Mozgalmat:

„Olyan biztos nem lesz, hogy destruktív, utcai anarchistákat támogató okiratot aláírnék. Merthogy noÁrt az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta jelentős milliókkal és nagyobb összegekkel.”

Hoppál szerint, ha valaki „kisodródik a szélsőségesség ezen perifériájára”, az éljen meg a piacról, és ne álljon sorba állami támogatásért.

Reagálva a politikus szavaira, Molnár Áron a Népszavának adott interjúban a következőket mondta:

„A noÁr soha nem kért és nem is kapott állami támogatást. Hoppál Péter állítása valótlan, aminek meg lesznek a jogi következményei, helyreigazítást fogunk kérni és ha kell, megyünk tovább!”

A mozgalom alapítója a lapnak azt is elmondta, hogy reméli, az államtitkár szavai többeket arra sarkallnak majd, hogy csatlakozzanak a noÁr Mozgalmához. A mozgalom többek között oktatással, a klíma- és ökovészhelyzettel és mélyszegénységben élők segítésével is foglalkozik. Molnár szerint tulajdonképpen köszönettel tartozik Hoppál Péternek, mivel még soha nem kapott ekkora médiafigyelmet az, hogy ők egy államtól függetlenül működő civilszervezet.

A Pesti Srácok műsorában a kulturális államtitkár arról is beszélt, hogy milyen kultúrpolitikai tervekben, üzenetekben gondolkodnak most. A magyar társadalomnak „stabil bástyaként, kulturális önazonossággal kell fellépni az erózió és negatív tendencia ellen, ami az európai civilizációban megjelenik” – mondta Hoppál, aki szerint Magyarország lehet a kovásza Európának.

A kulturális önazonosság gyökereit a magyar társadalomnak mélyebbre kell ereszteni, és egymásba kapaszkodva, még inkább kiszélesíteni a tömegkultúrát – legalábbis Hoppál Péter szerint. Molnár Áron erről azt mondta, ez a kulturális irány nemcsak avitt, de korlátolt is, ő pedig a progresszív, friss, kompromisszum nélküli művészetben és a közösségi finanszírozás kultúrájában hisz.

(444, Népszava)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!