Böjte Csaba a gyerekbántalmazási ügyről: A történtekben nekünk is van felelősségünk

2022. június 29. – 18:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Harminc év végrehajtandó börtönre ítélte szerdán alapfokon a csíkszeredai bíróság a dévai Szent Ferenc Alapítvány egyik volt alkalmazottját, aki az ügyészek szerint tíz éven keresztül, 2007 és 2017 között rendszeresen és akadálytalanul bántalmazta szexuálisan és fizikailag a rábízott gyermekeket az alapítvány két Hargita megyei bentlakó otthonában” – írta ma reggel a Transtelex. Az alapítvány vezetője a népszerű ferences rendi szerzetes, Böjte Csaba, akit az üggyel kapcsolatban a Magyar Hang ért el egy rövid nyilatkozatra.

Böjte a lapnak azt mondta, a most 30 évre elítélt K.Sz.-en semmi jele nem volt annak, hogy ilyeneket csinál, és a gondjaira bízott gyerekeken sem vettek észre semmit.

„Mi Isten nevében fogadjuk be és neveljük a gyerekeket. Hatezer gyermeket neveltünk fel, a most napvilágot látott ügy pedig példa nélküli. A történtekben nekünk is van felelősségünk, azon vagyunk, hogy ilyesmi ne történhessen meg még egyszer” – mondta.

A szerzetest a lap kérdezte Kolozsvári Tiborról is, aki K.Sz. felettese volt öt éven át, illetve éveken át vezette a tusnádfürdői Szent László Gyermekvédelmi Központot. Ellene szintén indult egy vizsgálat egy nevelőotthoni gyerek bántalmazása ügyében. Böjte erről azt mondta, erős túlzás Kolozsvárit bántalmazással vádolni, és „a gyerekek nagyon hamar és nagyon túlzóan képesek nyilatkozni”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!