Fiatal lányoknak adta ki magát, úgy szerzett gyerekekről intim képeket egy férfi

2022. június 28. – 09:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szexuális kényszerítés és kényszerítés miatt emelt vádat egy harmincas éveiben járó férfival szemben a Nagykátai Járási Ügyészség: a férfi álprofilok mögé rejtőzve
kislányoktól próbált szexuális tartalmú képeket, illetve videókat szerezni, írja közleményében a Pest Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a harmincas éveiben járó férfi a legnépszerűbb közösségi oldalon több hamis profilt is létrehozott 2020-ban, amelyek közül többen fiatal lánynak tüntette fel magát. Ezeket a profilokat használta ahhoz, hogy fiatal lányokkal ismerkedjen. A vádirat szerint három, tíz és tizenhárom év közötti lányt cserkészett be, majd különböző módszerekkel próbált tőlük szexuális tartalmú képeket, illetve videókat szerezni.

Az első esetben a lány bizalmába férkőzött, aki kérésére önként küldött magáról egy intim képet. Azt felhasználva a férfi már zsarolni kezdte a kislányt, hogy terjeszteni kezdi a közösség oldalon, ha nem küld további képeket. A lány a fenyegetéstől megijedt, és további tíz, súlyosan szeméremsértő képet és egy videót is elkészített. A második esetben az újabb lánytól csak egy, a szobáját ábrázoló képet kért. Ezután a képet megváltoztatta, odamontírozott egy félmeztelen lányt, majd megpróbálta elhitetni a lánnyal, hogy kép őt ábrázolja, és azt szétküldi ismerőseinek, ha nem küld neki intim képeket, illetve videót.

A gyerek ekkor szólt az édesapjának, aki lánya nevében kezdett üzenetváltásba az elkövetővel. A felvétel így nem jutott el a férfihoz, de nagyban hozzájárult a későbbi kézre kerítéséhez.

A harmadik esetben pedig úgy szerzett egy fotót egy lánytól, hogy azt állította, van nála már egy róla mástól: a lány így egy meztelen felsőtestéről készült fényképet küldött neki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!