Életfogytiglanit kérnek a kazincbarcikai férfira, aki megfojtotta parkinsonos apját

2022. június 28. – 09:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Parkinson-betegsége miatt mozgáskorlátozottá vált és nem tudta egyedül ellátni magát, ezért fiához kellett költöznie Kazincbarcikára annak a 68 éves férfinak, akit később fia megfojtott. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség sajtóközleményében az áll, hogy a vádirat szerint az idős férfi 2021. februárig élt egyedül, utána költözött fiához, ahol a kazincbarcikai lakásban vele, fia élettársával és annak lányával éltek együtt.

Az idős férfi alig egy hónapja élt fiánál, amikor annak élettársa március közepén elment dolgokat intézni, az éjszakát pedig a barátnőjénél töltötte. A férfi aznap az édesapját Kazincbarcikán kerekesszékkel szállította, amikor a délutáni órákban összetalálkozott három férfi és egy nő ismerősével, akikkel inni kezdett, de időközben még kiváltotta az apja gyógyszereit és bevásárolt. Estére a társaságból két férfit és a nőt felhívta a lakására, itt tovább folytatták az italozást. Amikor a vendégek eltávoztak, és kettesben maradt az apjával, levetkőztette az idős férfit, és betette a fürdőkádba, majd a száját és orrát leszorította addig, míg megfulladt.

A halál beálltát követően átkiabált a szomszéd épületbe az élettársa édesanyjának, hogy hívjanak mentőt. Az ügyészség a büntetett előéletű férfira életfogytig tartó fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást kért.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!