Orbánt kérdezte az ellenzék, összefoglaljuk, miket válaszolt

2022. június 27. – 17:24

Másolás

Vágólapra másolva

Néhány kérdés-felelek elhangzott hétfőn az azonnali kérdések órájában az ellenzék és Orbán Viktor között, ezekből a lényegesebbek:

  • A DK-s Kálmán Olga azt mondta Orbánnak, csapnivalón kormányoznak, mert a gazdaságpolitikájuk összeomlik. Orbán erre úgy reagált a volt műsorvezetőnek: „Kérdezett ön már engem, de akkor jobban ment.”
  • A jobbikos Jakab Péter lopásról és melósokról, Orbán fizetésemeléséről beszélt a felszólalásában, utóbbira Orbán úgy reagált: „kivártam a soromat”. A miniszterelnök szerint a parlament határozza meg az ő fizetését, ő pedig tisztelettel elfogadja a parlament döntését.
  • Fekete-Győr András felszólalásában összekeverte az olimpiai éveket, 2030-as évről beszélt, mire Orbán erre úgy csapott le: 2030-ban nem lesz olimpia, ezért sem pályázna Magyarország, és a 2032-esnek már van gazdája. Maximum a 2036-osról beszélhetnek, „már amennyiben ön is itt lesz velünk”, mondta a momentumos képviselőnek Orbán, majd a Momentumot Gyurcsány Ferenc ifjúsági tagozatának nevezte.
  • Az MSZP-s Harangozó Tamás arról beszélt, a Fidesz-kormány nem figyel oda a rendőrökre, egészségügyi dolgozókra vagy épp a pedagógusokra, mire Orbán azt mondta, a Gyurcsány-kormánnyal ellentétben ők ezeket az ágazatokat nem leépítik, hanem építik.
  • Először szólt egymáshoz a parlamenti padsorokban Toroczkai László és Orbán Viktor: a miniszterelnök üdvözölte Toroczkait, majd oltásellenesnek nevezte a Mi Hazánkot. „Kevés olyan ember van, akivel még nem vitatkoztam a parlamentben. Keresem a hangom, meglátjuk még, hogyan lesz” – mondta Orbán, aki tiszteletben tartja, hogy a Mi Hazánk ellenzékben van, de egy esetben nem tudna együttműködni velük, ha Toroczkaiék is összeállnak Gyurcsány Ferenccel.
  • A párbeszédes Tordai Bence Orbán-féle megszorító csomagról beszélt, mire a miniszterelnök úgy reagált, Magyarországon nem lesz megszorítás, az ellenzék pedig lehetne szerényebb, miután április 3-án elveszítették a választásokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!