Hídon rohanták le a rendőrök a drogdílereket, húszezer adag drogot foglaltak le

2022. június 26. – 15:04

Másolás

Vágólapra másolva

Egy 36 éves sárospataki férfi külföldi weboldalról rendelt drogokat, majd ezeket a rokonán keresztül értékesítette tovább – írja a police.hu. A rendőrök mind a két férfit, valamint a velük kapcsolatban álló dílert is lekapcsolták.

A nyomozók májusban kaptak arról információt, hogy egy sárospataki férfi külföldről drogot szerez be, majd azt több megyében értékesíti, köztük Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is dílerek részére. Nyomozás során kiderült, hogy a 36 éves B. Arnold az illegális üzletbe egyik rokonát, a 61 éves B. Sándort is bevonta.

A drogot külföldi weboldalon a felesége nevére rendelte meg, majd rokona lakcímére szállíttatta ki egy futárszolgálattal, rajta keresztül eladta egy dílernek.

B. Tibort és a vele egy autóban utazó férfit a rendőrök a II. Rákóczi Ferenc Tisza-hídon fogták el rengeteg fegyver kíséretében. Autójában több mint egy kilogramm barna kristályos anyagot foglaltak le a rendőrök.

A nyomozók a lakásaikban is kutatást tartottak. Összesen 4 és fél kilogramm barna kristályos anyagot foglaltak le náluk. Ugyanolyat, mint amit a nyíregyházi rendőrök B. Tibor autójában találtak. Ezen kívül a két lakásban volt még fehér por és zöld növényi törmelék is, valamint nagy mennyiségben simítózáras tasakok és több mint 6 millió forint készpénz.

A lefoglalt drog feketepiaci értéke közel 20 millió forint, ami körülbelül 20 000 adag kábítószert jelent.

A két férfit jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg, majd mindegyiküket bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásukat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!