Mezőgazdasági munkásként dolgozott Magyarországon a horvát nő, aki hagyta meghalni újszülöttjét

2022. június 24. – 15:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Június 24-én, pénteken elrendelte a Pécsi Járásbíróság annak a horvát nőnek a letartóztatását, aki a Baranya megyei Márfa szőlőhegyen megszülte, majd magára hagyta újszülöttjét. A gyermeket később megtalálták, de hiába kapott ellátást, a kislány végül életét vesztette. A nőt tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsítják.

A Pécsi Törvényszék közleménye szerint a horvát nő alkalmi mezőgazdasági munkát végzett Magyarországon, terhességét titkolta. 2022. június 15-én délután társai észlelték, hogy vérzik: ekkor a nő elment egy bokros rész felé, ahol megszülte kislányát, akit magára hagyott. Miután visszatért dolgozni, tovább vérzett, ezért társai úgy döntöttek, hogy orvoshoz viszik Horvátországba, ahol értesítették az egészségügyi szolgálatot, majd kórházba szállították. A kórházban megállapították, hogy nemrég szült, emiatt értesítették a magyar hatóságot a csecsemő felkutatása érdekében.

2022. június 16-án délután 16 óra 20 perckor a keresőegységek meg is találták az újszülöttet, kórházba is szállították, de a csecsemő az intenzív ápolás ellenére elhunyt. A nőt tíztől húsz évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntethetik.

A horvát nő Magyarországon bejelentett lakcímmel nem rendelkezik. Feltételezhető, hogy szabadlábon elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne, külföldre távozna ezért rendelték el a letartóztatását. Az ügyész, a nő és a védője a bíróság végzését tudomásul vette, a határozat végleges.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!