Átadták a magyar rendőrségnek azt a horvátországi nőt, aki magára hagyta újszülött csecsemőjét

2022. június 23. – 15:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kedden dél körül a horvát hatóságok átadták a magyar rendőrségnek azt a horvátországi nőt, aki a gyanú szerint magára hagyta újszülött gyermekét Magyarországon, írja az ATV. Az újszülött a kórházba szállítás után meghalt.

Az ATV információi szerint a horvát nőt Pécsre, egy rendőrségi fogdába szállították, a bíróság 72 órán belül dönt a letartóztatásáról. A rendőrség „tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette” miatt indított nyomozást.

A horvát rendőrök múlt hét csütörtökön, kevéssel éjfél után értesítették magyar kollégáikat arról, hogy az eszéki kórházban elláttak egy 31 éves nőt, aki valószínűleg előző délután megszülte gyermekét, majd hazatért. Nem tudta pontosan elmondani, hogy ez hol történt, de a magyar rendőrök később Márfa szőlőhegyen megtalálták a csecsemőt.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom