Már 6 éve körbevonatozható lehetne a Balaton

2022. június 23. – 13:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Navracsics Tibor területfejlesztésért és uniós források felhasználásáért felelős miniszter a napokban egy interjúban azt mondta, „titkos vágya, hogy körbevonatozható legyen a Balaton”. Ennek a lehetősége azonban már 2016-ban megnyílt, ugyanis az Azonnali észrevette, hogy 2016-ban már született erről egy kormányhatározat, a 2014-2020-as uniós költségvetés terhére.

A lap szerint a határozatban szerepel például a Szántód-Kőröshegy-Balatonszentgyörgy szakasz felújítására vagy a Szabadbattyán Aszófő szakasz villamosítására, ezen kívül a balatoni vasútállomások rekonstrukciójára és a központi forgalomirányítás kiépítésére. „A több egymástól különálló fejlesztés összeérésével jött volna létre a körvasút, ez azonban máig nem készült el, nem utazhatjuk körbe a Balatont” – írja a lap.

Ez azonban nem valósult meg, pedig Lázár János 2016 szeptemberében még azt jelentette be egy kormányinfón, hogy megvan a pénz a körvasút fejlesztésére, és egyébként a körvasútnak Wikipédia oldala is van.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom