61 kapszulában majdnem egy kiló heroint csempészett Budapestre a testében egy férfi

2022. június 22. – 13:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vádat emeltek egy 59 éves férfi ellen, aki tavaly májusban 61 kapszulában csaknem 900 gramm heroint próbált meg a testében Magyarországra csempészni – közölte a Fővárosi Főügyészség. A közlemény szerint a férfit egy ismeretlen bízta meg azzal, hogy pénzért utazzon Brüsszelbe, majd onnan csempésszen heroint Magyarországra.

A férfi a megbízást elvállalta, és tavaly májusban előbb Amszterdamba, majd onnan Brüsszelbe utazott. Másnap átvett és lenyelt 61 darab, összesen csaknem 900 gramm heroint tartalmazó kapszulát, majd az ily módon a testébe rejtett kábítószerrel repülőn Budapestre utazott.

A férfit a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a Nemzeti Adó- és Vámhivatal repülőtéri igazgatóságának munkatársai „ellenőrzés alá vonták”, majd az elvégzett orvosi vizsgálat kimutatta a testüregében lévő heroinkapszulákat.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfival szemben – különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása miatt – fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom